DNS beheer, hoe werkt dat? Print

• 0

Via Mijn Peppix kun jij de DNS van je domein beheren onder het kopje domeinen. In de video hieronder laat Noëll je zien hoe je de records kunt aanpassen.

Handige tips

1. Wil je een record voor het hoofddomein toevoegen? Laat de Hostnaam dan leeg.

2. Wil je een record voor je subdomein toevoegen? Schrijf dan alleen de naam van je subdomein, zoals "www".

3. Record verwijderen? Verwijder dan de waarde en klik op opslaan.

4. Weet je niet wat het ip adres van je server is? Kijk bij diensten naar het kopje "Hosting informatie" bij je hostingpakket. Je vindt hier het ip adres van de server.

5. Je mailserver is altijd mail.domein.nl, je SPF altijd "v=spf1 a mx ip4:185.104.29.90 ~all".