Aan de slag met Google Suite

In dit stappenplan laten wij je zien hoe je snel en eenvoudig aan de slag gaat met Google Suite. Ben je er klaar voor?

Direct aan de slag

Zelfinstallatie

Wij bieden je met deze video's een handvat om de installatie zelf uit te voeren als je dit nog niet eerder gedaan hebt. Deze video geven geen volledige uitleg, maar helpen je aardig op weg met de belangrijkste dingen.

Downloads

Google Suite heeft een aantal programma's ter beschikking gesteld die jou helpen met de synchronisatie en het gebruik van Gmail, Drive en Agenda. Download de programma's hieronder.

Google Drive File Sync

Dit progamma is uitermate geschikt voor computers met weinig opslagurimte. Je kan met de File Sync bestanden lokaal in Windows verkenner of MacOS Finder bekijken en direct downloaden zonder dat je hier hinder van ondervindt. Nadat je het bestand niet meer gebruikt, verwijdert File Sync het bestand van je computer om ruimte te besparen. Het bestand blijft beschikbaar in de Drive.

Download Google Drive File Sync

Is de download niet zichtbaar? Dan moet je eerst inloggen met je nieuwe Google Suite account. Dit programma is alleen bedoelt voor klanten met een actief Google Suite account.

Google Drive Back-up & Sync

Met dit programma sla je (een deel) van je Google Drive bestanden lokaal op binnen je computer. Het programma zorgt ervoor dat alle bestanden continue worden gesynchroniseerd met Google.

Download Google Drive Back-up & Sync

Outlook synchronisatietool (voor 2017 en ouder)

Om je mail, agenda, takenlijsten en adresboek binnen Outlook 2017 en ouder te bekijken heb je een hulpprogramma nodig dat de synchronisatie verzorgt. Voor 2019 en recenter zit een soortgelijke functie ingebouwd binnen Outlook; voor deze versies is het niet langer nodig om dit programma te gebruiken.

Download Outlook synchronisatieprogramma (Windows)